Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
2015 április 26 PDF Nyomtat Email

Hirdetések:
Húsvét 4. vasárnapja

A ministráns szolgálat beosztása a következő:
Szent Antal templomban a – „Szent Tarziciusz” csoport: Baumgartner Bálint, Baumgartner Patrik, Fischer Márk, Fischer Péter, Ritli Raymund, Zahari Bálint.
Szent József templomban a – „Szent Ferenc” csoport: Fleisz Richárd, Poósz Kevin, Reszler Márk, Reszler Milán,Tábori Edvárd, Vicsocsány Péter.

1. Ma délután 3 órától keresztaljával indulunk és megtartjuk a búzaszentelő körmenetet. A Szent Antal templomban gyülekezünk, majd énekelve, imádkozva megyünk a temető mellett lévő búzaföldre.
2. Ugyancsak ma délután és a következő napokban az egyháztanácsosok körbe járnak, és begyűjtik az első negyedévi hozzájárulást.
3. Szintén ma délután 4 és 6 óra között a Szívgárdisták is körbe járnak, és adományokat gyűjtenek a Szászsebes-i ferences növendékház fenntartására, ugyanis ma papi és szerzetesi hívatások vasárnapja van, amellett, hogy imádkozunk, ilyenkor ilyen formában is segítjük, a papi és szerzetesi hivatásokat.
4. Május 1-én, pénteken megkezdjük a májusi ájtatosságot. Május hónapban minden este fél 7-kor végezzük a Szent Antal templomban.
5. Pénteken első péntek meglátogatjuk idős és beteg testvéreinket. Délután 6 órától szentgyónási lehetőséget biztosítunk a Szent Antal templomban.
6. Szombaton elsőszombat, imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért.
7. Jövő vasárnap tartják a csanálosi Szent Kereszt megtalálása búcsút. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik.
8. Május 6-8, között Szatmáron tartja a Romániai Katolikus Püspökkari Konferencia az idei évi tavaszi gyűlését. Forgó rendszer szerint felváltva ad otthont minden püspöki székhely ezeknek a gyűléseknek. Így csak 6-7 évente ünnepelhetjük együtt a szentmisét országunk összes római katolikus és görög katolikus püspökével. Ezúton hív minket a püspök úr, nagy szeretettel május 6-án, szerdán este 7 órára a közös szentmisére a szatmári székesegyházba. Kaplonyból egy autóbuszt indítunk. Aki részt szeretne venni április 30-ig iratkozzon fel a sekrestyében. Az utazásért nem kell fizetni.
9. Hálásan köszönjük kárpátaljai hittestvéreink nevében, a múlt vasárnap összegyűlt 4310 lejt.
10. Már most hirdetjük, hogy május 8-án, pénteken este fél 8-kor a Budapesti Fesztivál Zenekar koncertezik a Szent Antal templomban. Ez a zenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. A közösségi hét során Johann Sebastian Bach műveiből adnak elő. Tiszteljük meg őket a jelenlétünkkel, mert idén először nálunk koncerteznek. A ministránsok a kijáratnál szórólapokat adnak ezzel kapcsolatban és ott bővebben tájékozódhatnak a zenekarról és a koncertről.
11. Idén is lehetőség adódik, hogy adónk 2%-val támogassunk egy nonprofit szervezetet, amely szervezetek közé tartozik plébániánk is. Ezt a nyilatkozatot május 15-ig lehet letenni az adóhivatalnál. Ha valaki idén is plébániánkat szeretné támogatni kérjük, hogy május 12-ig, a személyazonossági igazolvánnyal személyesen jöjjön be a plébániai irodába. Minden esetben mi töltjük ki és mi adjuk le az adóhivatalba, a kitöltött űrlapokat. Az egyházadó begyűjtésekor az egyháztanácsosok visznek magukkal űrlapot és aki fel szeretné ajánlani, az náluk is megteheti. Támogatásukat előre is köszönjük.
12. HÁZASSÁGI HIRDETÉS:

III. -szor: Schrádi Tamás – Tempfli Ágota